top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

5 Enkla steg mot en hållbar vardag


1️⃣ Använd allt i paketet. Ställ det upp och ner, klipp upp botten, kläm ihop – och få ut så mycket som möjligt av yoghurt, ketchup, kaviar med mera. Maten räcker längre och det blir mindre svinn.

2️⃣Locket på! Genom att ha lock på kastrullen när du kokar vatten eller mat så använder du en tredjedel så mycket energi jämfört med om du kokar utan lock.

3️⃣Genom att skriva inköpslista innan du handlar undviker du att köpa mer än du behöver vilket minskar risken för matsvinn – och är bra för plånboken. Enligt Livsmedelsverket kan ett hushåll spara minst 3000–6000 kronor på att minska sitt matsvinn.

4️⃣Välj mat med omsorg. Genom att välja varor från ditt närområde och från andra delar av Sverige bidrar du till färre transporter och till att minska utsläppen av koldioxid.

Dessutom är priset ofta lägre på mat i säsong. Det kan också vara en bra idé att äta mer ekologiskt odlad mat, men kanske inte om den måste resa långt för att hamna på ditt matbord.

5️⃣ Ersätt engångsprodukter med tvättbara flergångsprodukter där det går. Det finns till exempel kaffefilter i tyg och kökstrasor i lin. Båda går att tvätta/koka och återanvända.


Vi på Treefling värnar om miljön och önskar er alla en fortsatt bra dag!


#treefling #handtvål #återvinningsbarflaska #miljö #natur #flytandetvål# ekologiskhandtvål# ekokrämer# naturligkrämer#

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page