top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Aloe vera

Uppdaterat: 6 sep. 2021

Aloe är en växt som har varit känd för sina många helande egenskaper i tusentals år. Många av de överraskande egenskaperna hos Aloe uppmärksammades redan i det antika Grekland och Egypten. Växten har genom tiderna använts för en mängd olika ändamål, inklusive brännskador och sårläkning.


Listan över de positiva egenskaperna hos Aloe vera är väldigt lång. Aloe vera plantan är enkelt uttryckt en liten växt med mycket kraftfulla effekter. Aloe vera kan användas för behandling, förebyggande eller lindring men fler inte lika omnämnda områden är värt att belysa.


Visste du att:

1. Aloe vera är en riktig vitaminboost som innehåller en lång rad vitaminer, bland annat A, C och E, olika B-vitaminer.

2. Aloe vera är full av aminosyror, bland annat de åtta som är de allra viktigaste för din kropp, och en rad fettsyror som bidrar till att reducera risken för allergi.

3. Aloe vera är en så kallad adaptogen planta. Det betyder att Aloe vera hjälper kroppen med att motstå sjukdomar och stress, den anpassar sig och normaliserar kroppens balans och därmed stärker immunförsvaret. Aloe vera har även en lugnande och energi främjande effekt.

4. Aloe vera hjälper mot matsmältningsproblem genom att rensa och lindra matsmältningssystemet.

5. Aloe vera absorberar giftämnen, när den rör sig genom matsmältningskanalen; därmed verkar den som detoxing, som rensar din kropp för avfallsämnen och giftämnen.

6. Aloe vera är en basisk planta, som kan hjälpa dig med att balansera kroppens syra-/basbalans.

7. Aloe vera stärker ditt immunförsvar genom innehållet av antioxidanter.

8. Aloe vera verkar läkande på huden och är därför effektiv mot brännsår, insektsbett och skrubbsår. Aloe vera verkar mjukgörande på huden.

9. Aloe vera har en antibakteriell verkan och är dessutom känd för att kunna användas vid svamp.

10. Aloe vera kan hjälpa med att reducera inflammation i kroppen.

11. Aloe vera kan stabilisera hårbottnen och minska mjäll och fet hårbotten.

12. Det är inte alla naturmedel som doftar och smakar lika bra. Men aloe vera har en fin och mild doft, smaken är god och behaglig – och plantan är fräsch och skön att se på om du vill ha en stående hemma.

Aloe vera-dryck kan hjälpa med att skapa balans i magen och resten av kroppen. När du dricker aloe vera, kan du bland annat:

  • stärka ditt immunförsvar

  • lindra halsband och sura uppstötningar,

  • få ordning på syra-/basbalansen , eftersom aloe vera är basisk, och vi ofta intar för många sura matvaror och drycker

  • normalisera balansen i magen och förebygga såväl förstoppning som lös mage

  • minska uppsvälld mage

  • säkra en stabilare blodsockernivå

  • rensa din kropp från avfallsämnen och giftämnen, som har samlats.

Aloe vera är känd för att ha en gynnsam verkan på bland annat ömma gommar och irriterat tandkött, parodontal sjukdom, blåsor i munnen, dålig andedräkt och ont i halsen. Därför är Aloe vera även ett bra alternativ för munsköljning om man föredrar en naturlig produkt till det ändamålet.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page