top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Earth Hour


När är Earth Hour? Vad gör man på Earth Hour? Vad händer 25 Mars?
Foto: Mikaela Taffo

På lördag den 25 mars mellan 20.30-21.30 är det dags att släcka all belysning och låta bli onödig användning av elektriska apparater. Det är nämligen återigen dags för Earth Hour och det är något som vi på Treefling verkligen vill uppmärksamma.


Earth Hour, eller “jordtimmen”, startades år 2007 i Australien. Det var på initiativ av WWF som den internationella kampanjen startades, med syfte att uppmärksamma klimatfrågan. Framförallt är tanken med Earth Hour att beslutsfattare i världen ska uppmanas till att agera och ta klimathotet på allvar. Kampanjen kan dock ses som en bra påminnelse till alla att börja tänka på sin egen livsstil och att börja leva ett mer klimatsmart liv.


Sedan kampanjens start har allt fler länder och kommuner deltagit. Förra året deltog 192 länder och 64 av de 175 kommuner som deltog år 2022 deltog och drev Earth Hour under hela helgen. År 2022 kände även 9 av 10 svenskar till Earth Hour.


Det är enkelt att delta i Earth Hour. Förutom att under en timme släcka ner lampor och stänga av övrig elektricitet, tipsar WWF om att delta genom att sprida hashtaggarna #ÄrDuMed och #EarthHour på sociala medier. På så vis kan fler bli medvetna och förhoppningsvis inspirerade till att aktivt göra mer klimatsmarta val.


Vi på Treefling kommer definitivt delta och det hoppas vi att ni också gör! #ÄrDuMed?0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page