top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Enkla knep för att minska matsvinnet i ditt kök!


Genom att vara medveten om hur du kan använda rester och överblivna livsmedel på smarta sätt kan du spara pengar och minska din påverkan på miljön. Vi på Treefling vill dela med oss av några kreativa idéer och recept som hjälper dig att minska matsvinnet och samtidigt skapa smarriga måltider.


1. Skapa goda smoothies av övermogen frukt:

Frukt eller bär som börjar bli övermogen eller som du inte vill ätat, kan skäras i bitar och frysas ner. Använd sedan den frysta frukten eller bären för att göra näringsrika smoothies. Blanda med yoghurt, mjölk eller växtbaserad mjölk och tillsätt eventuellt lite honung eller andra smaksättningar.


2. Gör en kreativ grönsaksgryta:

När du har olika grönsaker som börjar bli lite trista, kan du använda dem för att göra en smakfull grönsaksgryta. Skär grönsakerna i bitar och stek dem i olivolja eller smör. Tillsätt kryddor och buljong för att ge extra smak. Servera grönsaksgrytan med ris, pasta eller bröd för en hälsosam och fyllig måltid.


3. Gör krispiga rotfruktsskal som snacks:

Istället för att slänga bort skal från rotfrukter som potatis eller morötter, tvätta dem noggrant och skär dem i tunna skivor. Torka skivorna i ugnen på låg värme tills de blir krispiga och använd dem som hälsosamma snacks eller som tillbehör till soppor och sallader.


Genom att vara medveten om hur vi kan använda rester och överblivna livsmedel på smarta sätt kan vi verkligen göra en skillnad när det kommer till att minska matsvinnet. Genom att prova några av dessa idéer och recept kan du spara pengar, minska avfallet och samtidigt njuta av läckra måltider!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page