top of page
Sök
 • Skribentens bildTreefling

Gör Din Egen Ekologiska Rosvatten!


Ekologiskt Rosvatten: Ett naturligt skönhetsmedel tillverkat av färska rosblad från gamla rosor.

Efter alla hjärtans dag är det dags att fortsätta sprida kärlek till din hud med en naturlig och uppfriskande behandling: ekologiskt rosvatten! Det är enkelt att göra och ger din hud en underbar doft av rosor samtidigt som den återfuktas och revitaliseras. Ta vara på gamla rosor och förvandla dem till ett fantastiskt tillskott till din dagliga skönhetsrutin.


Vad du behöver:

 • Färska rosblad från gamla rosor

 • Destillerat vatten

 • En kastrull med lock

 • En sil eller silduk

 • En sprayflaska eller en flaska med skruvlock


Steg-för-steg guide:

 1. Förbered rosbladen: Plocka av kronbladen ifrån dina gamla rosor och se till att de är rena och fria ifrån smuts eller skadedjur.

 2. Koka vattnet: Koka upp de destillerade vattnet i en kastrull och ta sedan bort den ifrån värmen.

 3. Tillsätt rosbladen: Lägg till de rena rosbladen i det kokande vattnet och täck sedan med ett kastrull lock. Låt rosbladen dra i det varma vattnet i cirka 30 minuter för att extrahera sina naturliga dofter och fördelaktiga egenskaper

 4. Silning: Efter att rosbladen har fått dra, sila bort dem ifrån vattnet genom att använda en fin sil eller en silduk. Detta kommer att ge dig en ren och klar ros vattenlösning utan fasta partiklar.

 5. Förvaring: Häll de silade rosvattnet i en sprayflaska eller en flaska med skruvkork för enkel användning och förvaring. Se till att flaska är väl rengjord och steril för att förlänga hållbarheten på ditt hemmagjorda rosvatten.


Användning:

 • Ansiktsmist: Spraya rosvattnet över ditt ansikte som en uppfriskande mist för att återfukta och revitalisera din hud. Använd den när som helst på dagen för en snabb fukttillskott eller som en del av din hudvårdsrutin efter rengöring och före applicering av serum eller fuktighetskräm.

 • Hårförfriskning: Du kan också använda rosvattnet som en naturlig hårförfriskning genom att spraya det över ditt hår för att ge det en härlig doft och extra fukt.

 • Kroppsspray: För en subtil doft av rosor kan du spraya rosvattnet över hela kroppen som en lätt parfym eller kroppsspray.


Varför Välja Ekologiskt Rosvatten:

Att göra ditt eget rosvatten med ekologiska rosblad är ett utmärkt val för din hud och miljön. Genom att använda ekologiska ingredienser undviker du kemikalier och bekämpningsmedel som kan vara skadliga för din hud och vår planet. Dessutom är det ett fantastiskt sätt att återanvända gamla rosor och minska avfallet.


Så varför inte unna din hud det bästa med detta enkla och ekologiska rosvatten? Ge din hud den kärlek den förtjänar med denna naturliga skönhetsbehandling, och njut av de fördelar som rosorna har att erbjuda långt efter alla hjärtans dag!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page