top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Hälsofördelar med kallbad

Står idéerna still när det kommer till utomhusaktivitet nu när det blir kallare så varför inte testa på ett kallbad? Det är påvisat enligt forskning att kallbad ger en hel del positiva effekter. Att bada utomhus året runt kan alltså hjälpa oss må bättre i både kropp och själ!

Här är några hälsofördelar med att ta ett riktigt kallt bad: -Endorfinkick, precis som vid ett träningspass så utlöses endorfiner som får oss att må bra och minskar smärta.

-Pigghet, ditt hjärta börjar slå snabbare och när kroppens nerver känner kylan så stimulerar du en snabbare andning, på så sätt sätter du igång kroppen och minskar trötthet och ökar din energi.

-Minskar spänningar, många idrottare tar alltid en kalldusch eller ett kallt bad efter sin träning för att lindra muskelsmärta och snabba på återhämtningsprocessen. De hjälper till att göra lederna avslappnade och smärtor lindras.

-Mer brun fettvävnad, det bruna fettet är nyttigt fett och hjälper oss att producera värme. Den ökade aktiviteten i det bruna fettet vid ett kallbad ska även öka blodcirkulationen.


Vi tycker att man ska spendera mycket tid utomhus alla tider på året, för sitt välmående 😊 Läs om fördelarna med att vistas utomhus här


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page