top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Julklappar Under julgranen!


Nu börjar den efterlängtade nedräkningen för julen, visst gillar vi alla att ge julklappar till våra nära och kära. Det är spännande att lägga dem under julgranen och att vänta på julen för att öppna dem!


5 steg för att få en fin julgran som håller länge:

1. Välj en så färsk gran som möjligt (huggen så sent som möjligt). Antingen hugger du själv precis innan du tar in den. November är sent och bra om man köper gran. Lyft på granen – känns den lätt har den huggits tidigt (är gammal) och torkat så att allt vatten har försvunnit. Kontrollera även så att grenarna inte är hängande, de ska stå uppåt.

2. Låt granen gradvis vänja sig vid husvärmen (låt den mellanlanda i ett dygn ungefär) – ställ den i ett garage, eller ett spann med ljummet vatten. Chocka den inte, då faller barren! Ju längre norrut du bor (ju kallare det är), desto viktigare är det här steget.

3. Ställ inte granen nära en värmekälla såsom öppen spis eller element. Och akta golvvärme.

4. Ge den mycket vatten (en kungsgran kan dricka upp till fem liter vatten första dygnet). En gran får aldrig vara utan vatten.

5. Ge granen en färsk snittyta (öppna ledningsbanorna så att den kan ta upp vattnet) precis innan du tar in den.


Vi på Treefling värnar om miljön, vi tillverkar bara produkter som är lika snälla mot miljön som mot din hud! Läs mer på www.treefling.se
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze


bottom of page