top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Klimatsmart vardag

Ännu en måndag och mindre än en vecka kvar till första advent! Det är säkert många som försöker få ner el-kostnaderna nu men samtidigt vill få till den rätta stämningen hemma. Vi har lite tips som kan hjälpa på vägen, bra för både plånboken och klimatet. 1. Använd led-lampor! Led-lampor drar cirka 80% mindre energi än vanliga glödlampor och håller längre. Såklart går det även att byta ut dom vanliga glödlamporna på adventsljusstaken!


2. Tvätta rätt! Med detta menar vi att det alltid är viktigt att fylla varje maskin och så korta program som möjligt. Tvätta inte mer än nödvändigt, oftast räcker det med att hänga ut plaggen på lite luftning för att få tillbaka den fräscha känslan. Till sist, klarar du dig utan sköljmedel? Om inte så välj miljömärkt sköljmedel.


3. Sänk värmen! Att sänka elementet en grad i varje rum räcker gott och väl för att få ner elförbrukningen och gör vi detta tillsammans får vi förhoppningsvis även ner kostnaderna. För att få upp värmen kan du istället ta på dig fler lager med kläder och tända lite ljus. 4. Spara på varmvattnet! Hur ofta och hur länge du duschar påverkar energianvändningen, även en full diskmaskin sparar mer energi än om du diskar för hand. Har du ingen diskmaskin kan du tänka på att inte diska under rinnande vatten. Varför inte investera i ett bra diskmedel? Då får du bort smuts trots att du diskar i kallare vatten.
0 kommentarer

Comments


bottom of page