top of page

Läderindustrins negativa påverkan på Amazonas regnskog

Uppdaterat: 12 dec. 2022


läder jackor

(Image credit: RobbieNoble / CC0)


Många undviker att konsumera nötkött från Brasilien nuförtiden, då det blivit känt att deras nötköttindustri är den största drivkraften för avskogningen av Amazonas regnskog - men visste du att Brasilien även är en stor exportör av läder? Brasilien stod för 19 procent av exporten av garvat läder globalt 2020, enligt UN Comtrade.


Allt fler företag som importerar läder från Brasilien uppger att de har policyer för att förhindra att de bidrar till avskogning, trots detta ökar avskogningen av Amazonas. Ett problem är att de icke-vinstdrivande samhällsorganisationerna som de använder sig av för att granska lädrets leveranskedjor utvärderar ofta garverier endast på deras förmåga att spåra läder tillbaka till slakterier. I dagsläget saknar man ett tillförlitligt sätt att garantera att bönder inte tar med sig boskap till slakterier från områden som har skövlats olagligt.


Avskogningen har även stor påverkan på koldioxidutsläpp. Enligt Stand.Earth är avskogning för boskapsuppfödning i Amazonas regnskog skyldig till nästan 2% av de globala CO2-utsläppen årligen, vilket är lika med utsläppen från alla flygningar globalt.


Vi på Treefling värnar om miljön, därför innehåller våra hudvårdsprodukter endast ekologiska ingredienser.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page