Förra veckan tipsade vi om råvaror som är i säsong nu i februari. Ibland har man brist på idéer gällande vad man ska äta till middag. Därför tänkte vi ge förslag på ett middagsrecept baserat på några säsongsråvaror som du kan laga nu i veckan eller varför inte till helgen!
Bild: Coop.se
Recept på morots och halloumibiffar med ugnsbakade rotfrukter och en härlig fetaoströra
Ingredienser (4 portioner)
Rotfrukter i ugn:
1 Rödlök
2 Palsternackor
600 g Potatis
1 msk Olivolja
Salt och svartpeppar efter smak
Morots och halloumibiffar:
250 g Morot
1 halloumiost, ca 200 g
2 ägg
0,75 dl Ströbröd
1 tsk Chiliflakes
1 dl Sesamfrön
Salt och svartpeppar efter smak
Stek i olivolja
Fetaoströra:
150 g Fetaost
2 dl crème fraiche
1 Vitlöksklyfta
Svartpeppar efter smak
Tips! Smaksätt med lite citronsaft
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rotfrukter: Skölj potatisen, morötterna och palsternackorna och skär därefter det i klyftor. Skala och skär upp rödlöken i relativt stora klyftor. Lägg allting på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30-35 min.
3. Morotsbiffar: Skala morötterna och riv morötter samt halloumi grovt på rivjärn. Blanda sedan morötterna och halloumin med ägg, ströbröd och chiliflakes. Smaksätt med salt och svartpeppar. Forma smeten till åtta biffar, tips är att ta lite olja på händerna så det är lättare att forma biffarna. Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna i ungefär 5-7 min på varje sida.
4. Fetaoströra: Smula/mosa fetaosten. Blanda ihop fetaosten med crème fraiche, vitlök och smaka av med svartpeppar.
Smaklig spis!
Comments