top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Odla i tomma toalettrullar!


Foto: iStock


Visste du att tomma toalettrullar kan användas för att odla små växter och örter? Det är en enkel och hållbar lösning för att ge liv åt gamla pappersrullar som annars skulle ha slängts.


Klipp fyra skåror i toalettrullen, ungefär en tredjedel upp. Vik sedan flikarna omlott så blir det en botten. Alternativt klipp toalett rullarna på hälften och placera dem på en bricka med tidningspapper eller på en annan lämplig behållare.


Fyll sedan toalett rullarna med jord och så dina frön. Se till att vattna plantorna regelbundet och placera dem på en plats med tillräckligt med ljus.


När det är dags att plantera om plantorna kan du enkelt placera hela toalettrullen i en större kruka eller direkt i trädgården. Pappersrullen kommer att brytas ner naturligt och fungerar som en gödningskälla för din växt.


Att odla i tomma toalettrullar är inte bara en miljövänlig och billig lösning, det är också ett roligt sätt att få lite grönt i ditt liv. Så nästa gång du använder toalettpapper, tänk på att du kan ge liv åt rullarna istället för att kasta dem.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page