top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Så firar du en hållbar påsk!


Fira en hållbar påsk. Färga ägg. Second hand. Vegetarisk mat. Krav. Ekologiskt

Idag är det skärtorsdag och påskfirandet närmar sig med stormsteg! Vi på Treefling värnar om miljön och vill därför tipsa om hur du firar din påsk på ett hållbart sätt.


1. Köp påskpynt second hand

I tider som dessa med höga priser är kanske Second Hand mer aktuellt än någonsin. Det går att fynda billigt pynt på second hand till påskriset, dukningar, serviser eller varför inte till påskägget? Det är mycket mer miljövänligt och dessutom går det att hitta riktiga fynd som kan återanvändas år efter år. Skulle du någon gång vilja byta ut ditt påskpynt kan du alltid skänka det till second hand igen! På så sätt får ditt påskpynt ett hållbart liv.


2. Köp ekologiska och KRAV-märkta ägg

Mycket ägg går åt i påsken men det finns många som inte har koll på vad det är för ägg de faktiskt köper. De bästa äggen är de som är KRAV-märkta. Hönsen som får dessa ägg har möjlighet till att vara ute på bevuxen mark där dem kan leva mer fritt. Deras foder är dessutom odlat utan kemiska bekämpningsmedel.


3. Färga ägg naturligt

Kaffesump, blåbär, skal från gul lök eller rödbetor - ja det mesta går faktiskt att använda till att färga ägg naturligt!


4. Ta tillvara på hela ägget genom att plantera med äggskal

I förra veckans blogginlägg skrev vi om att använda äggskal till att ge näring till växter. Vi vill återigen tipsa om att ta tillvara på hela ägget genom att plantera med äggskalen!


5. Välj fairtrade och miljömärkt godis till ditt påskägg

Håll särskilt koll på om chokladen är faitrade eller miljömärkt, eftersom den annars kan ha tillverkats under dåliga förhållanden.


6. Minska matsvinnet

Minska matsvinnet genom att ta fram lite i taget. Plockar man fram alla goda saker på en gång är risken att gästerna plockar på sig mer än dem orkar större, och matsvinnet kan bli mycket mer än vad det behöver bli!


Glad (hållbar) påsk!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page