top of page
Sök
 • Skribentens bildTreefling

Skapa ditt eget ekologiska vax


På bilden så visas de honung

Att skapa ditt eget ekologiska vax är inte bara enkelt utan också ett fantastiskt sätt att minska din miljöpåverkan. Idag ska vi dela med oss av en enkel metod för att göra ditt eget vax av socker och honung - två ingredienser som vanligtvis finns i de flesta kök.


Varför Gör Vi Det?

Att tillverka ditt eget vax är inte bara ekonomiskt fördelaktigt utan också ett miljövänligt alternativ till kommersiella produkter som ofta är fulla av kemikalier och förpackade i onödigt mycket plast. Genom att använda naturliga ingredienser som socker och honung kan du skapa ett effektivt vax som är skonsamt mot huden och samtidigt hållbart för miljön.


Ingredienser:

 • 1 dl socker

 • 2 msk honung

 • 2 msk vatten

 • En skvätt citronsaft (valfritt för konsistens)


Steg-för-steg Guide:

 1. Blanda Ingredienserna: Blanda socker, honung och vatten i en kastrull och sätt på medelhög värme. Rör om kontinuerligt tills blandningen börjar koka.

 2. Koka Blandningen: När blandningen börjar koka, sänk värmen till låg och låt den småkoka i cirka 5-7 minuter. Fortsätt att röra om medan blandningen kokar för att undvika att den bränns vid.

 3. Kontrollera Konsistensen: Efter några minuter kommer du att märka att blandningen tjocknar och får en gyllene färg. För att testa konsistensen, ta en liten mängd av blandningen och låt den svalna på en tallrik. Om den stelnar till en flexibel konsistens är den redo.

 4. Låt Svalna: När blandningen har nått önskad konsistens, ta av den från värmen och låt den svalna något.

 5. Applicera: När vaxet har svalnat till en hanterbar temperatur, använd det som du skulle med vilket vax som helst. Applicera på huden i motsatt riktning av hårväxten och dra av i hårets växtriktning.

 6. Förvara Överblivet Vax: Överblivet vax kan förvaras i en lufttät behållare och användas vid senare tillfällen.


Genom att göra ditt eget vax av enkla ingredienser som socker och honung kan du njuta av en hållbar skönhetsrutin samtidigt som du minskar din miljöpåverkan. Ge det ett försök och upptäck fördelarna med naturliga skönhetsprodukter!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page