top of page

Smarta sätt använda kaffesump på


Älskar du kaffe men slänger alltid sumpen som blir över? Sluta genast med det! Kaffesumpen har många fördelar som gör att den är värd att återanvända!


Kaffesump fungerar faktiskt utmärkt i hemmagjord hudvård! Kaffe innehåller nämligen antioxidanter och blir därför en bra exfoliator som tar bort döda hudceller. Blanda med lite olivolja, honung eller använd i din duschkräm och som en exfolierande skrubb till din hud. Det fungerar både på kropp och ansikte! Har du torra läppar kan du alltid blanda med lite vaselin och skrubba dem lite lätt.


Förutom hudvård går det också fint att ta bort smuts från kastruller med hjälp av kaffesump och en fuktig trasa. Tänk på att inte använda det på ömtåliga ytor där beläggningen kan lossna.


Kaffesump har också en fantastisk egenskap av att ta bort dålig lukt. Har du hanterat fisk, lök eller något annat som gör att doften fastnar på händerna? Skrubba händerna med sumpen så försvinner doften direkt! Är det däremot i kylskåpet som den dåliga lukten sitter så kan du torka sumpen och sedan lägga i en skål i kylen.


Har du oönskade småkryp i jorden? Blanda i lite kaffesump i jorden när du planterar så känner inte sig ohyran välkommen!

Så nästa gång du avnjuter den berömda morgonkoppen - kom ihåg att spara på sumpen!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page