top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Stressa ner med handmassage

Uppdaterat: 12 dec. 2022

Att handhygienen är viktigare än någonsin är vi nog alla medvetna om idag. Vi använder händerna varje dag, i allt vi gör. Men vad mer kan man göra förutom att tvätta och återfukta sina händer? Vi glömmer ofta bort att det är vetenskapligt bevisat att massage kan lindra stress och ångest. Så en hand-massage då och då, kanske inte bidrar bättre till själva hygienen men den kan bidra till en godare hälsa. 


Så här kommer lite tips som du kan testa på egen hand när du känner dig ängslig innan ett viktigt möte, när du arbetar mycket vid en dator eller när du känner dig allmänt stressad:

händer
  • Börja med att smörja in händerna med Treeflings handkräm för att värma upp händerna och få igång blodcirkulationen ordentligt, detta hjälper också för att underlätta friktioner. Glöm inte att smörja ända upp vid handleden.

    • Gnugga båda handflatorna långsamt och utan för mycket tryck.

    • Använd tummen för att göra cirkulära rörelser i den andra handflatan, här kan du använda lite mera tryck. Men skada inte dig själv. Gör både större och mindre cirklar, byt sedan och gör samma sak på andra handen.

    • Börja sedan krama varje finger (ett i taget), börja längst ner av fingret, i samma storlek av en ring och tryck sedan “ringen” uppåt och sluta vid fingertopparna.

    • För att avsluta kan du ta tummen och pekfingret, placera dom på handleden och gör tre små cirklar i form, ungefär som att du följer pärlorna från ett armband. Gör detta på båda handlederna.


Testa detta och få in det som en rutin några gånger i veckan. Det tar bara någon minut men gör stor skillnad för din hälsa!
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page