top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Utflyktstips - Göteborgs Skärgård


Göteborgs skärgård är en helt underbar plats med oändligt många ställen som du kan upptäcka om och om.. och om igen: Gå små promenader längs pittoreska gränder, mysiga stränder och i naturreservat längs fina promenadstigar.

Skärgården består av över 20 öar och alla har sin egen unika charm - Vi kan lova att det verkligen finns något för alla! Tycker du om lite kortare utflykter? Då är öarna i den södra delen något för dig eftersom det generellt sett tar lite längre tid att färdas till de norra öarna.

Den södra skärgården består av öarna Rivö, Asperö, Brännö, Galterö, Köpstadsö, Stora Knarrholmen, Stora Förö, Vargö, Styrsö, Donsö, Vrångö, Tornö och Valö (Se bild) För att nå den södra skärgården kan du ta färjan från Stenpiren och även från Saltholmen.


Runt om på Göteborgs skärgård finns också en massa aktiviteter du kan göra:


Segling och båtturer: Hyr en segelbåt och upplev skärgården från sjösidan Det finns många företag som hyr ut båtar.

Fiske: Göteborgs skärgård är inte helt okänd för att ha bra fiske och med många fjällsjöar och älvar lär du inte bli besviken. Här kan du fånga fiskarter såsom öring, röding och regnbåge.

Upplev naturen: Skärgården erbjuder oändligt många vackra vyer och naturområden, och här erbjuds flera möjligheter att vandra och cykla om du så vill.


Vi på Treefling vill önska en härlig upplevelse på Göteborgs Skärgård!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page