top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Utflyktstips - Guidad tur i Limhamns kalkbrott

Uppdaterat: 8 dec. 2022

Limhamns kalkbrott i Malmö är ett massivt dagbrott som är 1300 meter långt och 800 meter brett med ett djup på 65 meter. Numera har naturen börjat ta över efter det blev ett kommunalt naturreservat vid årsskiftet 2010-2011. De unika kalk miljöerna är hem till ett flertal sällsynta djur och växt -arter, till exempel den rödlistade grönfläckiga paddan.


Det finns många fågelarter som vistas i brottet, bland annat backsvala, berguv, brun kärrhök, grå häger, mindre strandpipare, och pilgrimsfalk.


För att få tillträde till området måste man boka en guidad tur. Under turen som tar ca två timmar så kommer du att få lära dig om kalkbrottets historia, geologi, djur och natur. För mer information, besök Malmö stads hemsida.


Vi på Treefling tycker det är viktigt med motion och frisk luft, ta hand om vår fina natur och unna dig en härlig prommenad i det vackra naturreservatet.


limhamns kalkbrott

Image credit: Spandex4. This file is licensed under the Creative CommonsAttribution-Share Alike 4.0 International license.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

header.all-comments


bottom of page