top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Utflyktstips i Skåne - Hagestads naturreservat

Uppdaterat: 12 dec. 2022

Funderar du på att ta en utflykt vid havet i helgen? Då är Hagestad ett perfekt alternativ.


Hagestad är ett 375 hektar stort naturreservat i Ystads kommun. I området finns det olika naturtyper att utforska, som sanddyner, sandstränder, lågvuxna ekskogar, tallskogar och öppna hedmarker.


Mest imponerande är nog de stora sanddyn områdena, vars dyner kan bli över tio meter höga.


Inåt land växer ekkrattskog, vilket är ekskog som är lågvuxen. Skogen erbjuder speciella värden som många insektsarter uppskattar. Under Juli till Augusti blommar den fridlysta orkidén Skogsknipprot i skogsområdet. Andra vackra fridlysta växter som förekommer i reservatet är backsippa, fältsippa, stor sandlilja och praktnejlika.


Hagestad har ett rikt fågelliv som bjuder på många överraskningar. Har man tur så kan man få syn på flyttfåglar som härfågel, lundsångare, mindre flugsnappare, nattskärra, sommargylling, och turturduva.


Genom reservaten går Skåneleden (SL4 Österlen, etapp 2 och 3).


Vi på Treefling tycker det är viktigt att vistas i naturen, ta hand om vår vackra natur och unna dig en trevlig utflykt i det vackra naturreservatet.sandfält + härfågel

Landscape picture is licensed under the Creative CommonsAttribution-Share Alike 3.0 Unported license. Author: Jorchr. Bird picture is licensed under the Creative CommonsAttribution 2.0 Generic license. Author: Hoopoe


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze


bottom of page