top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Utflyktstips i Skåne : Stenshuvuds Nationalpark

Uppdaterat: 12 dec. 2022


Stenshuvud är en 400 hektar stor nationalpark i Simrishamns Kommun som erbjuder besökaren en stor variation av olika naturområden att uppleva, till exempel bokskog, alsumpskog, sandhedar, ängar, och sandstränder.


Ett måste är att bestiga Stenshuvud, ett 97 meter högt berg, varifrån man får utsikt över parken och havet. Följ de röda markeringarna för att komma upp på Stenshuvud.


Nationalparken är hem till många olika arter av däggdjur, fåglar, kräldjur, och insekter. Tittar man runt bland buskar och träd så kan man få syn på den vackra lövgrodan. Besöker man parken under de varmare månaderna finns det chans att man får höra näktergalens sång. I den nu ovanliga naturtypen sandhed, vars mark består nästan bara av sand, häckar den sällsynta fältpiplärkan. Nationalparkens besökscenter, Naturum, har en utställning där man kan lära sig om parkens växter och djur.


Våren är ett perfekt tillfälle att besöka parken för då täcks bokskogens mark av blommande vitsippor.


Vi på Treefling tycker att det är vikigt att vistas i skog och mark, ta hand om vår natur och unna dig en vandring i den vackra nationalparken, Stenshuvud.lövgroda + kustskog

Frog image is licensed under theCreative CommonsAttribution-Share Alike 3.0 Unported Author:Christoph Leeb. Landscape image is licensed under the Creative CommonsAttribution-Share Alike 3.0 Unported license. Author: Mickaël Dellcey0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page