top of page

Utflyktstips på Öland : Lindreservatet

I Borgholms kommun ligger det vackra Lindreservatet, ett naturreservat som erbjuder besökaren en vandring genom natursköna hagar, ängar och lövskog.


Området användes förr i tiden som åkermark men numera har även en lövskog fått växa fram. Bland ängarna finns det äldre ekar och lindar som har fått stora ståtliga kronor, tack vare att de inte behöver tävla med andra träd om solljuset. Dessa äldre träd har ofta håligheter, vilket uppskattas bland annat av många olika arter av fåglar när de häckar. Har man tur kan man få syn på den ovanliga halsbandsflugsnapparen som endast häckar på Gotland och Öland.


Under våren och sommaren sprudlar ängarna av blommor, till exempel gullviva, johannesnycklar, och St Pers nycklar.


För det historieintresserade finns det spår av bondesamhället som fanns i området under den äldre järnåldern i form av välbevarade husgrunder, stengärdesgårdar och gravar.


Lindreservatet är beläget cirka 2 km öster om Byxelkrok vid byn Torp. Det finns en markerad vandringsled att följa i reservatet.


Vi på Treefling tycker att det är vikigt att vistas i skog och mark, ta hand om vår natur och unna dig en promenad i det vackra naturreservatet, Lindreservatet.

vandringsled + halsbandsflugsnappare

Image credit: Bilsenbatten/CC BY-SA 4.0. Andrejchudy / CC BY-SA 2.0


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page