top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Utflyktstips Skåne!

Uppdaterat: 20 juni 2022

Har du besökt Sofiero?

Sofiero ligger lite utanför Helsingborg. Det finns både ett slott och en underbart fin trädgård.


Trädgården är 15 hektar stor. Det finns blommor som rosor, rhododendron, tulpaner och alla i ljusa färger. Trädgården är uppdelat i olika rum och i alla rum skiljer färgerna sig åt. Rhododendron blommar fortfarande, den blommar i slutet på maj och början av juni.


Det finns en kunglig historia bakom sofiero. Det började år 1864 när prins Oscar och hans hustru Sophia av Nassau besöker denna plats och blir kär i utsikten, de skogsklädda ravinerna och närheten till Danmark. De bestämmer sig för att bygga ett sommarslott och sommaren 1966 kunde de flytta in, som då såg annorlunda ut och hade bland annat bara en våning. När Oscar blev kung 10 år senare renoverades slottet till så det ser ut idag.

År 1905 ger de bort sitt älskade sommarboende som en bröllopspresent till Kung Adolf och Margareta. Båda två var trädgårdsintresserade och det dröjde inte länge tills en ny trädgård växte fram.


Trädgården sägs vara Europas vackraste. Om du vill ha en upplevelse med färg och blommor, kanske inspiration till trädgården är detta ett bra tips!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page