Igår lämnade vi januari bakom oss och vi går nu in i februari månad. Inför en ny månad är det perfekt att se över vilken mat som är i säsong just nu, både för din plånbok och för miljön. Vi på Treefling ska hjälpa dig på traven och lista de råvaror som du kan äta nu i februari.
Grönsaker:
Under februari är kål i alla dess former i säsong såsom brysselkål, vitkål, grönkål och rödkål. Likaså potatis, lök, jordärtskocka, palsternacka och morötter. Olika varianter av betor är även i säsong nu, till exempel gulbeta, polkabeta och rödbeta. Frukt:
Det finns massa goda frukter i säsong såsom blodapelsin, clementin, sharonfrukt och vindruvor. Dessutom finns det många härliga sorter av svenska äpplen, bland annat Karin Schneider, Ingrid Marie, Aroma, Frida samt Rubinola.
Det finns med andra ord mycket god mat som är i säsong nu! Vilken är din favorit råvara?
Comments