top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Varför ska man köpa produkter som produceras lokalt?

Uppdaterat: 12 dec. 2022

Vi har skrivit om varför man ska köpa ekologiskt och varför man ska köpa naturligt, men varför ska man köpa de produkter som produceras lokalt?


Närproducerat och lokalproducerat är begrepp som används för att beskriva att produkten producerats i närområdet. Det beror lite på hur produktionen sker om varan är en mindre miljöbelastning än en vara som importeras. Det finns vissa generella fördelar med svensk produktion, det finns regler i Sverige kring hur gödsel får spridas för att minska övergödning och försurning. Vi får bättre djurvälfärd och förutsättningar för lägre miljöpåverkan pga att djur generellt är friskare i Sverige än i andra länder.


Det används mindre farliga bekämpningsmedel i vår växtodling här i Sverige, och det finns oftast gott om vatten vilket innebär att grödor inte måste bevattnas i så stor utsträckning, där bevattning sker hotar det inte dricksvattnet.


Vanligtvis blir transportavstånden kortare för närproducerade produkter än för produkter som importeras från andra länder. Det är inte alltid givet att utsläppen från transporterna minskar för det, det beror på hur de lokala transporterna organiseras. Det ska vara välorganiserade och energieffektiva transporter för att transporten ska ha en liten del av de totala utsläppen.


Treeflings tvål är producerad på västkusten här i Sverige, för oss är det otroligt viktigt att våra produkter inte har en negativ påverkan på miljön! Läs mer på www.treefling.se


treefling handtvål

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page