top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Avokadoplanta del 3 - Sköt om din planterade växtFoto: @theotourne

Har du hängt med i vår avokado plantering? Om inte så kan du läsa om steg 1 HÄR och steg 2 HÄR. Har du läst båda stegen så det iallafall dags för det sista och 3:e steget - att sköta om din planterade växt!


Nu när din avokadokärna är nedsatt i jorden så finns det risk att bladen kan sloka. Det är tyvärr en vanlig åkomma som händer då rötterna som växer i jord och de som växer i vatten skiljer sig. Ett miljöombyte stressar helt enkelt växten och kan leda till att den tappar blad. Detta problemet kan åtgärdas med att ge din avokadoplanta mycket solljus!


Se också till att jorden hela tiden är lagom fuktig - inte för torrt och inte för blött då det kan bli syrebrist i jorden. Vattna därför din planta cirka 2 gånger i veckan, och ställ den inte för nära ett element då den trivs allra bäst i normal rumstemperatur. Ett annat tips är att ställa en skål med vatten bredvid växten för att höja luftfuktigheten och maximera återhämtningen för din planta! När det börjar växa ut nya blad där de föregående bladen trillat av så vet du att din avokadoplanta har återhämtat sig!


Håll koll på hur rötterna i krukan växer så du ser när det är dags att återigen plantera om din avokadoplanta i en större kruka! Lycka till.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page