top of page
Sök
  • Skribentens bildTreefling

Industriellt Tillverkad Tvål Vs Treeflings Ekologiska

Industriellt tillverkad tvål innehåller många gånger en rad olika tillsatser som både kan vara uttorkande, framkalla allergier samt skadlig för miljön. Utöver detta finns det ofta olika ämnen som är giftiga för vattenlevande organismer, exempelvis Triklosan som är ett bakteriendedödande ämne. Triklosan är oerhört svårt att rensa bort i vattenverk som leder till att det hamnar i våra hav, vattendrag och sjöar och är mycket giftigt för olika typer av alger. PEG är en förkortning av Polyetylenglykol som är ett syntetiskt emulgeringsmedel. Detta används för att hållbarheten i tvålen ska bli längre men även som återfettare i flytande tvål. PEG är allergiframkallande och irriterande för ögonen.


 

. VS

 


Treeflings naturliga och ekologiska tvål som dessutom är svensktillverkad innehåller endast ingredienser som är nedbrytbara av naturen. Tvålen är tillverkad i Sverige vilket gör att ni stödjer en hållbar konsumtion samt minskning av koldioxidutsläpp och luftföroreningar då transporterna blir kortare.


Som vi nämnt i tidigare inlägg har vår ekologiska tvål fler användningsområden än enbart handtvätt, LÄS MER HÄR. Som om detta inte vore nog är flaskan tillverkad i 100% återvinningsbart material.


Genom att undvika billiga tvålar med farliga ämnen får man inte bara en tvål som är snäll mot miljön utan också mot huden. Därför väljer vi Treeflnings ekologiska, naturliga samt svensktillverkade tvål, vad väljer ni?


Industriell tvål Vs Treeflings tvål 0-10 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page